Skriften på stenen

Inskriptionen på gravstenen, kan udføres på flere forskellige måder.

Den mest brugte metode er at man sandblæser (indgravere) inskriptionen ind i gravstenen, og maler dem i en farve som giver en god kontrast til gravstens forside, vi håndmaler alle inskriptioner to gange for godholdbarhed.

Man kan også sandblæse (indgravere) inskriptionen ind i gravstenen i dobbelt dybde, og efterfølgende undlade og male dem, da de er dybe giver de en god skyggevirkning til gravstenens forside.

Man kan også montere Bronce tegn (uden på) på gravstenen.
Det mest almindelige er at bronce tegne er i bronce farve med lys lak på, man kan dog også få dem patineret i flere forskellige farver og overfladebehandlinger.
Man skal dog være opmærksom på at lakken på bronce tegnene bliver nedbrudt, overfladen bliver mørk i kanterne, siden hen bliver de helt mørke for til sidst at blive ir grønne, som hustagene i København Christiansborg/Amalienborg m.m. eller som mange af byens ældre bronze skulpturer.

Bronce tegnene kan også forgyldes det er en legering, som holder rigtig godt, en af mine læremestre har tilbage i 1980érne lavet inskriptioner på Søllerød Kirkegård som stadig ser ud som nye.

Man kan montere vandskåret stål bogstaver uden på gravstenen, de findes også i flere farver og overfladebehandlinger.