Renovering af eksisterende gravsten

Renovering af en eksisterende gravsten er noget vi ofte udfører, for har man ikke valgt en dyb vedligeholdelsesfri inskription fra starten skal den jævnligt omales, det gælder også hvis man vælger bladguld i sin inksription.

Her vil vi vise nogle billeder af en eksisterende gravsten som vi renoverede sidste år

Jeg er oplært efter den gamle skole hvor man laver tingene rigtigt, og man rådgiver kunderne omkring mulighederne, holdbarhed m.m. det går vi meget op i.

Når vi har hjemtaget sådan en eksisterende gravsten, så “bumser” vi resterne af, der vil altid sidde noget tilbage i inskriptionen, det fjernes med lakfjerner, derefter renser og vaske vi gravstenen.
( gøres det ikke, hvilket efter min erfaring er de færreste som gør, maler man over på det som er ved at løsne sig, med det resultat at det selvfølgelig også løsner det nye lag )

Når gravstenen er tør, grunder vi bunden, i dette tilfælde maler vi med sort maling, et døgn efter grunder vi igen, så bunden er grundet to gange.
(Grundes der ikke to gange, så bliver forgyldningen ikke blank)

Der efter males igen med en hæfter, som efter 1-2 timer er så tør at man kan ligge det tynd bladguld ned i inskriptionen.
( Vi bruger hele stykker af bladguld hver gang ikke en krukke med rester som fordeles )

Når inskriptionen med bladguld har hærdet i 3 døgn på vores varme værksted, skrabes det overskydende bladguld af, og gravstenen er igen klar til at komme tilbage på gravstedet.

Denne gang var vi på Herstedvester Kirkegård.

Husk vi kører på hele Sjælland, ring gerne, eller mail billeder for pris på renovering af jeres gravsten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *