Dobbelt kistegravsten til Smørum Kirkegård

I 2022 lavede vi denne fine gravsten til Smørum Kirkegård

Gravstedet er et dobbelt kistegravsted, ca. 250x250cm
Vores anbefaling er en gravsten på ca. 80cm bred x 60cm høj, når det er sagt kan gravstenene jo både laves mindre, og større.

I dette tilfælde ønskede familien at gravstenen blev lidt større, så her er vi end med 100cm i bredden x 80cm i højden, det var ikke en gravsten vi havde stående i udstillingen til trods for at vi har over 1000 forskellige gravsten at vælge mellem.

Så vi kiggede på granittyper / farver, størrelser, former og overflader, og endte med som I kan se på billedet, en Viscount White, som er brændt (ru) i overfladen og med rundede brændte (ru) kanter, inskriptionen blev skrifttypen Classico, i en dyb udgave,
oppe i hjørnet på gravstenen valgte familien to hjerter som fletter sammen, også i den dybe udgave, så når malingen forsvinder, så har man dybden og skyggevirkningerne, så kan inskriptionen stadig læses, og det er dermed vedligeholdelsesfri.

Afdøde havde en granit elefant i haven, som han var så glad for, så vi var forbi og hente granit elefanten, som ikke er lille, og fik sat den midlertidigt på gravstedet mens det satte sig.

Når det er en kistebegravelse skal man regne med at den jord som er gravet op skal sætte sig/komprimeres det tager ca. 6 måneder, nogle gange er det sket på 4 måneder og andre gange kan der gå op til 12 måneder.

Vi havde kun lige sat gravstenen og elefanten midlertidigt på gravstedet da ægtefællen så også gik bort.

I det tilfælde henter man gravstenen hjem, så graveren kan grave, den nye grav.

Efter 8 måneder havde graven sat sig og var klar til opsætning af gravstenen.

Når man har en frit lodret stående gravsten med en højde på over 60cm så skal man sikre den, det kan gøres på flere måder, hos os gør vi det vi mener er det rigtige og holdbare, som man har gjord i over hundrede år, vi graver i jorden, støber et fundament, når fundamentet er hærdet, faststøber vi gravstenen på fundamentet.

Se billederne af gravstedet og gravstenen, og den fine elefant

Har du ønske om en speciel gravsten, så ring på tlf. 51 53 12 16
eller send en mail på rasmus@cphstenhuggeri.dk

Her kan du se en tegning af hvordan vi sikre gravsten over 60 cm i højden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *